Is lactose stabiel in SyrSpend® SF? Wat is de bereidingswijze?

Lactose blijkt het meest stabiel bij een zure pH. Er wordt aangeraden om gebruik te maken van SyrSpend® SF pH4.

SyrSpend® SF pH4 Liquid
1. Weeg het actief bestanddeel af en plet in een mortier tot een fijn poeder.
2. Bevochtig het poedermengsel met een kleine hoeveelheid SyrSpend® SF Liquid, zodat een homogene pasta wordt bekomen.
3. Voeg, volgens de geometrische dilutiemethode, SyrSpend® SF pH4 Liquid toe tot eindvolume.
4. Vul af in een geschikt eindrecipiënt.
Etiket: schudden voor gebruik + in de koelkast bewaren.

SyrSpend® SF pH4 dry (poeder voor reconstitutie, UD verpakking)
1. Weeg het actief bestanddeel af en breng over in het recipiënt met SyrSpend® SF pH4 6,5g.
2. Homogeniseer de poeders door schudden.
3. Voeg water toe tot eindvolume en schud krachtig
Etiket: schudden voor gebruik + in de koelkast bewaren.

Aangezien er (nog) geen stabiliteitsstudies ter beschikking zijn, wordt de houdbaarheid bepaald volgens de richtlijn uit de USP voor orale, waterige preparaten: 2 weken houdbaar bij koelkasttemperatuur.

Type: Bereidingsvraag
Grondstof: Lactose
Gerelateerd aan: Lactose Monohydraat Matig Fijn, Lactose Monohydraat Zeer Fijn, SyrSpend SF PH4 Cherry, SyrSpend® SF pH4 dry, en SyrSpend® SF Ph4 Unflavoured
CNK: 2445732, 290981, 318121, en 4261343