Bereiding uitbesteden

Fagron Compounding Services biedt een uitgebreid portaal voor het eenvoudig, snel en voordelig delegeren van magistrale bereidingen aan een collega apotheker.

Via het Fagron Compounding Services magistraal uitbestedingsplatform kunt u reeds meer dan 850 magistrale formules rechtstreeks bij een bereidingsapotheek naar keuze bestellen. Klik hier om het standaard assortiment te raadplegen of gebruik de zoekfunctie rechts bovenaan.

Kunt u de gewenste formule niet terugvinden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via het formulier ‘Nieuwe formule’.

Wettelijk kader

Het nieuwe KB 22/03/21 (herziening van KB 21/01/2009) houdende onderrichtingen voor de apothekers laat u als officina-apotheker sinds kort toe om elk type magistrale bereiding uit te besteden aan een collega apotheker.

Fagron Compounding Services

Om deze samenwerking tussen apothekers onderling administratief en logistiek maximaal te ondersteunen, bouwde Fagron Compounding Services een gebruiksvriendelijk digitaal platform met een ruim en uiterst flexibel aanbod magistrale formulaties. Fagron Compounding Services is voortaan hét portaal voor de uitbesteding van uw magistrale bereidingen!

Onze troeven

Hét magistraal uitbestedingsportaal

 • Uitbesteden aan een collega apotheker
 • Elke magistrale formule is mogelijk
 • Meer dan 850 formules in portfolio

Kwaliteit staat centraal

 • Gecertificeerde bereidingsapotheken met geavanceerde infrastructuur
 • Bereidingen onderworpen aan frequente analyses
 • Temperatuurgecontroleerde zending naar uw apotheek

Onze servicebelofte

 • Eenvoudig: ons gebruiksvriendelijk platform minimaliseert voor u de administratieve last
 • Snel: vóór 10u besteld = morgen geleverd (meestal in de voormiddag)
 • Voordelige prijzen per bereiding, combineer en spaar transportkosten uit

Productassortiment

Voor elk type magistrale bereiding kunnen we een oplossing bieden.

Fagron Compounding Services werkt samen met gecertificeerde bereidingsapotheken die dankzij hun ruime faciliteiten en geavanceerde uitrusting de meeste types magistrale bereidingen voor u kunnen verzorgen, onder meer:

 • Droge vormen (capsules, omhulde capsules, poeders…)
 • Halfvaste preparaten voor cutaan gebruik
 • Oplossingen voor inwendig en uitwendig gebruik
 • Steriele oplossingen voor inwendig en uitwendig gebruik
 • Vloeibare emulsies en suspensies voor inwendig en uitwendig gebruik
 • Zetpillen

Het productassortiment dat via het Fagron Compounding Services platform wordt aangeboden bevat zowel klassieke formules uit gevalideerde formularia als innovatieve formules op basis van specifieke, geavanceerde basissen zoals TrichoSol™, SyrSpend® SF, …. Daarnaast kunt u eender welke afwijkende formulatie aanvragen.

Hoe werkt het?

1. Maak een account aan
en vervolledig uw gegevens.

2. Selecteer de
gewenste formule(s).

3. Met zorg geleverd, al vanaf
de eerstvolgende werkdag!

Stap 1 – Maak vrijblijvend een account aan op het Fagron Compounding Services platform. Na manuele verificatie van uw gegevens, wordt uw account geactiveerd en kan u de volledige inhoud van het platform bekijken. Om bestellingen te kunnen plaatsen, dient u bijkomend éénmalig de uitbestedingsovereenkomst te ondertekenen tussen uzelf en de bereidingsapotheek of ‘onderaannemer’.

Stap 2 – Klaar om één of meerdere bereidingen uit te besteden?

 • Maak uw keuze tussen meer dan 850 formules in ons standaard portfolio. U kan meteen de prijs en de details van de bereiding bekijken. Bestellingen geplaatst op een werkdag voor 10u worden de eerstvolgende werkdag in uw apotheek geleverd, meestal in de voormiddag. Voeg steeds het volgnummer van uw voorschrift toe aan de bestelling.
 • Kan u de gewenste formule nog niet terugvinden op het platform? Vraag eender welke formule aan via het formulier “Nieuwe formule“. We koppelen zo spoedig mogelijk naar u terug met een prijsvoorstel. Bent u akkoord en hebben we uw confirmatie ontvangen op een werkdag voor 10u? Dan wordt uw bestelling de eerstvolgende werkdag in uw apotheek geleverd, meestal in de voormiddag.
 • U wenst een combinatie van beide, geleverd in één enkele bestelling? Gebruik dan het formulier “Nieuwe formule” en laat ons weten welk(e) standaard product(en) u wenst toe te voegen aan uw bestelling. De nieuwe aanvraag is leidend voor de bepaling van de leveringsdatum.

Stap 3 – Uw bestelling zal geleverd worden via Raes Pharmaceutical Logistics, samen met het ondertekend bereidingsverslag. Afhankelijk van uw voorkeur ontvangt u de factuur samen met de bestelling op papier of via e-mail.

Meer weten?

Mogelijks kunt u het antwoord op uw vraag terugvinden op onze FAQ pagina.

Niet wat u zocht? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!