FAQ

Hieronder kunt u een overzicht terugvinden van de meest gestelde vragen:

Hulp in de apotheek reserveren

Waarom kan ik geen consultants zien?

Enkel apothekers die over een geldig APB nummer beschikken, kunnen consultants raadplegen en reserveren via het Fagron Compounding Services platform. Gelieve een account aan te maken en vervolgens uw gegevens aan te vullen, zo kunnen onze medewerkers uw account verifiëren en activeren. U ontvangt een bevestigingsmail van zodra uw account werd geactiveerd. Een account aanmaken is kosteloos.

Waarom kan ik geen consultant reserveren?

Indien u consultants ziet, maar deze niet kan aanklikken of reserveren, dan betekent dit dat er in uw regio nog geen FCS-consultants actief zijn. We zijn echter steeds op zoek naar nieuwe profielen.

Wenst u uw apotheek alvast op onze wachtlijst te plaatsen? Dat kan hier!
We nemen dan opnieuw contact met u op zodra een consultant start in uw regio.
Uw apotheek laten registreren op onze wachtlijst is kosteloos.

Hoe lang op voorhand dien ik een consultant te reserveren? Kan dit nog de dag voordien?

De reservering gebeurt bij voorkeur zo vroeg mogelijk. Indien u last minute hulp nodig heeft (< 72u voor de start van de opdracht), kan u geen gebruik meer maken via de online reserveringsmodule. Mogelijks zijn er echter wel nog beschikbaarheden. Neem in dat geval steeds rechtstreeks contact met ons op, zodat we voor u kunnen bekijken wat nog mogelijk is.

Kan ik ook al voor langere periodes reserveren?

Dat is zeker mogelijk. U kan afzonderlijke dagen reserveren of lange, aansluitende periodes, of een combinatie van beide. Selecteer eerst een consultant naar keuze. Selecteer vervolgens alle gewenste dagen en dagdelen. Om een volledige dag te reserveren, dient u beide dagdelen (voormiddag en namiddag) te selecteren. U kan eenvoudig doorheen de kalender bladeren zonder dat u uw selectie verliest, zo kan u in één reservering de gewenste dagen selecteren over verschillende maanden heen.

Mijn apotheek heeft langere openingsuren (>8u/dag), hoe kan ik toch reserveren?

FCS-consultants worden standaard geboekt voor 4 uur (halve dag) of 8 uur (volledige dag). Wenst u aanwezigheid van de FCS-consultant gedurende ruimere openingsuren van uw apotheek? Dan kan u dit op verschillende manieren aangeven:

  • Gebruik de online reserveringsmodule en geef onderaan het totaal aantal werkuren van uw apotheek in.
  • Gebruik de online reserveringsmodule en geef bij het confirmeren van uw reservering aan gedurende welke uren u precies aanwezigheid van de consultant wenst. U kan hiervoor gebruik maken van het veld ‘Bestelnotities’ in de laatste stap van uw reservering.
  • Vraag een offerte aan en geef zo gedetailleerd mogelijk mee wat u precies wenst. We koppelen zo snel mogelijk naar u terug.

Opgelet: de prijs van de reservering wordt achteraf – na het bevestigen van uw reservering – manueel gecorrigeerd in functie van het aantal gevraagde additionele werkuren. Gelieve er rekening mee te houden dat het totaalbedrag op uw factuur daardoor kan afwijken van de totaalprijs op de reserveringsbevestiging.

Kan ik een gemaakte reservatie annuleren?

Neem steeds rechtstreeks contact met ons op in geval van annulering, en doe dit zo snel mogelijk. De voorwaarden voor het annuleren van een gemaakte reservering staan beschreven in de ‘Overeenkomst Consultant’.

Het opvragen van een offerte staat niet gelijk aan een reservering. Pas wanneer u onze offerte ontvangt en deze confirmeert, wordt een reservering definitief en ontvangt u hiervan een bevestiging. Indien u rechtstreeks reserveerde via de online reserveringsmodule, is uw reservering wel meteen definitief.

Bereidingen uitbesteden

Waarom kan ik geen producten zien?

Enkel apothekers die over een geldig APB nummer beschikken, kunnen producten bekijken en bestellingen plaatsen via het Fagron Compounding Services platform. Gelieve een account aan te maken en vervolgens uw gegevens aan te vullen, zo kunnen onze medewerkers uw account verifiëren en activeren. U ontvangt een bevestigingsmail van zodra uw account werd geactiveerd.

Welke bereidingen kunnen worden uitbesteed?

Voor elk type magistrale bereiding kunnen we een oplossing bieden.

Fagron Compounding Services werkt samen met gecertificeerde bereidingsapotheken die dankzij hun ruime faciliteiten en geavanceerde uitrusting de meeste types magistrale bereidingen voor u kunnen verzorgen, onder meer:

  • Droge vormen (capsules, omhulde capsules, poeders…)
  • Halfvaste preparaten voor cutaan gebruik
  • Oplossingen voor inwendig en uitwendig gebruik
  • Steriele oplossingen voor inwendig en uitwendig gebruik
  • Vloeibare emulsies en suspensies voor inwendig en uitwendig gebruik
  • Zetpillen

Het productassortiment dat via het Fagron Compounding Services platform wordt aangeboden bevat zowel klassieke formules uit gevalideerde formularia als innovatieve formules op basis van specifieke, geavanceerde basissen zoals TrichoSol™, SyrSpend® SF, …. Daarnaast kunt u eender welke afwijkende formulatie aanvragen. Dergelijke nieuwe aanvragen worden in zo kort mogelijke tijdsspanne verwerkt, zodat u uw bereiding snel in ontvangst kan nemen.

Ik wil eerst de prijs kennen van een nieuwe formule, alvorens ik een bestelling plaats.

Wanneer u een product niet kan terugvinden in ons portfolio, kan u een afwijkende formule aanvragen via het formulier ‘Nieuwe formule‘. Onze medewerkers onderzoeken eerst uw aanvraag. Alvorens de bereidingsapotheek de bereiding kan aanvangen, hebben we uw finaal akkoord nodig. U krijgt daarom van ons een vrijblijvend prijsvoorstel met meer details rond de samenstelling van het product, waarna u uw bestelling via een unieke link kunt confirmeren. Op dat moment wordt uw bestelling pas definitief. Kregen we geen feedback? Dan nemen we eerst even contact met u op.

Elke ‘nieuwe aanvraag’ is volledig vrijblijvend en wordt pas omgezet naar een bestelling indien u akkoord bent met zowel de voorgestelde samenstelling als prijs.

Hoe verloopt het bestelproces voor magistrale bereidingen?

Stap 1 – Selecteer de formule die u wenst uit te besteden of dien een aanvraag voor een nieuwe formule in;

Stap 2 – Voeg het volgnummer van uw voorschrift toe en bevestig uw bestelling.
Het voorschrift zelf hoeft u niet te versturen.

Stap 3 – Uw bereiding wordt gemaakt en klaargemaakt voor verzending;

Stap 4 – U ontvangt de bereiding samen met het bereidingsverslag;

Stap 5 – Na verzending van de goederen ontvangt u een factuur van de bereidingsapotheek.
Na betaling van de factuur is uw order volledig afgehandeld.

Hoe snel ontvang ik een uitbestede bereiding?

Vóor 10u besteld = morgen(voormiddag) in huis

We engageren ons om elke bestelling die op een weekdag vóór 10u werd geplaatst en bevestigd,
de daaropvolgende weekdag bij u te leveren, waar mogelijk in de voormiddag. Dit geldt voor alle producten die u rechtstreeks vanop onze webshop kan bestellen.

Voor nieuwe aanvragen – d.w.z. elke formule die nog niet op het platform terug te vinden is en waarvoor u een formulier ‘Nieuwe aanvraag’ heeft ingediend – is er vaak meer onderzoek nodig en dienen de nodige wijzigingen te worden aangebracht in ons systeem. Om die reden vragen wij u om rekening te houden met 2 werkdagen. Uiteraard doen we ons uiterste best om nieuwe aanvragen zo snel als mogelijk te behandelen, u wordt op de hoogte gebracht van elke stap in het proces.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Alle bestellingen worden verzonden via temperatuurgecontroleerd transport.
Voor leveringen in Vlaanderen doen Fagron Compounding Services en de uitbestedingsapotheken hiervoor beroep op de Belgische firma Raes Pharmaceutical Logistics, een gekende en uiterst betrouwbare speler in de farmaceutische distributieketen. Zo bent u zeker van een correcte bewaartemperatuur van productie tot levering in uw apotheek.

Hoeveel bedragen de transportkosten?

De transportkost voor een standaard temperatuurgecontroleerde zending bedraagt €15.
U kan deze kost uitsparen door meerdere bereidingen per bestelling te groeperen:
bestellingen vanaf €50 worden gratis verzonden.

Mijn account

Hoe kan ik een account aanmaken?

Ga naar ‘Mijn account‘ en vul onder ‘Registreren’ de gevraagde velden in om een nieuw account aan te maken. In enkele klikken is uw account aangemaakt. Om producten te kunnen zien, dient u eerst nog uw adres- en facturatiegegevens verder aan te vullen, nadien kunnen onze medewerkers uw account verifiëren en activeren. U ontvangt een bevestigingsmail van zodra uw account werd geactiveerd.

Ik heb een account aangemaakt / bestelling geplaatst, maar geen bevestigingsmail ontvangen.

Mogelijks is dit automatisch gegenereerde bericht bij uw ongewenste e-mails terechtgekomen. We raden u aan uw spam mailbox te controleren en Fagron Compounding Services als betrouwbare afzender aan te duiden. Via accountoverzicht kan u steeds de status van uw account en een overzicht van uw bestellingen raadplegen.

Ik heb een account aangemaakt, maar kan geen producten of consultants zien.

Enkel apothekers die over een geldig APB nummer beschikken, kunnen producten bekijken en bestellen of consultants reserveren via het Fagron Compounding Services platform. Na het aanmaken van een account dient u uw adres- en facturatiegegevens aan te vullen, zo kunnen onze medewerkers uw account verifiëren en activeren.

Werden uw gegevens reeds aangevuld? Onze medewerkers doen het nodig om uw account zo snel mogelijk te verifiëren en activeren. U ontvangt een bevestigingsmail van zodra uw account werd geactiveerd.

Ik heb een account aangemaakt, maar kan geen producten bestellen of consultant reserveren.

Producten bestellen

De Belgische wetgeving vereist een samenwerkingsovereenkomst tussen U, de uitbestedende apotheker of ‘opdrachtgever’ enerzijds, en de bereidende apotheker of ‘onderaannemer’ anderzijds. Deze overeenkomst bevat wettelijk bepaalde info, en beschrijft onder meer de rechten en plichten van elke partij. U kan deze overeenkomst eenvoudig digitaal aangaan via het Fagron Compounding Services platform. Ga hiervoor naar ‘Account‘ en klik aan de linkerzijde op ‘Overeenkomst bereiding’. Nadat u de overeenkomst heeft ondertekend, krijgt u een bevestigingsmail en kunt u onmiddellijk overgaan tot bestellen.

Consultant reserveren

Om een consultant te kunnen reserveren dient u éénmalig een instructieovereenkomst te ondertekenen tussen uzelf en Fagron Compounding Services NV. Deze overeenkomst beschrijft onder meer de rechten en plichten van elke partij. U kan deze overeenkomst eenvoudig digitaal aangaan via het Fagron Compounding Services platform. Ga hiervoor naar ‘Account‘ en klik aan de linkerzijde op ‘Overeenkomst Cosultant’. Nadat u de overeenkomst heeft ondertekend, krijgt u een bevestigingsmail en kunt u onmiddellijk overgaan tot reservering van een consultant.

Hoe kan ik mijn accountgegevens wijzigen?

U kunt uw gegevens aanpassen via ‘Account‘. Opgelet: van zodra u uw adresgegevens wijzigt, is er opnieuw een verificatie vereist door onze medewerkers en kunt u tijdelijk geen bestelling plaatsen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

U kunt eenvoudig een nieuw wachtwoord instellen via ‘Account‘.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Ga naar ‘Account‘ en klik op ‘Wachtwoord vergeten’. Aan de hand van uw gebruikersnaam of e-mailadres kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

Overige

Wat is het verschil tussen Fagron Compounding Services en Fagron Sterile Services?

Enerzijds is Fagron Compounding Services NV de houder van een bereidingsvergunning (geen apotheek). Te Bornem bereidt Fagron Compounding Services NV zelf uitsluitend aseptische en/of risicovolle magistrale bereidingen voornamelijk voor ziekenhuizen, uitgaande van één of meerdere geregistreerde specialiteiten en volgens de hoogst vigerende GMP kwaliteitsrichtlijnen. Typische presentaties zijn kant-en-klare spuiten, infuuszakken, mengsels voor totale parenterale nutritie (TPN), …
Deze magistrale bereidingen worden aangeboden onder de commerciële naam “Fagron Sterile Services”.

Anderzijds biedt Fagron Compounding Services verschillende diensten die u als apotheker ondersteunen en ontzorgen. Fagron Compounding Services biedt een digitaal bereidingsplatform aan waarop magistrale bereidingen, bereid door bereidingsapotheken (collega officina-apothekers die hiervoor een specifieke toelating hebben verkregen), besteld kunnen worden. Het Fagron Compounding Services platform faciliteert de uitbesteding van nagenoeg elke magistrale bereiding tussen officina onderling,
en biedt daardoor een ruimer assortiment. In principe omvat het alle galenische vormen, ook formules die afwijken van ons standaard assortiment zijn mogelijk. Via het Fagron Compounding Services platform besteedt u snel, eenvoudig en voordelig magistrale bereidingen uit aan een collega apotheker.
Daarnaast biedt Fagron Compounding Services ook een consultancy dienst aan waarbij u beroep kan doen op onze Consultant Apothekers voor allerlei hulp in de apotheek.

Fagron Sterile Services en Fagron Compounding Services zijn commerciële namen van Fagron Compounding Services NV.

Hoe kan ik als bereidingsapotheek aansluiten op het Fagron Compounding Services platform?

Neem contact op met onze medewerkers, wij helpen u graag verder op weg!

Hoe kan ik zelf consultant worden voor Fagron Compounding Services?

We zijn doorlopend op zoek naar nieuwe profielen voor onze consultancy dienst. Bent u apotheker of apotheekassistent en op zoek naar een interessante uitdaging? Solliciteer spontaan via contact of raadpleeg hier alle openstaande vacatures!


Het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem contact met ons op!